torstai 5. kesäkuuta 2014

Tandemhyppy


Muutama viikko takaperin tein aika hurjan jutun. Hyppäsin tandemhypyn!
Vähän tarinaa:


Jouduimme odottelemaan kentällä 4 tuntia, ennen kuin pääsimme hyppäämää. Ensin tuuli ja sen jälkeen lennonjohto ei antanut lupaa lähteä lentoon. Ehti jo jännitys laantumaan, kunnes sitten oli meidän vuoro. Pienlentokoneeseen sitten kiipesimme ja hui kamala kun se oli jännää. En ole ikinä ollut lentokoneessa, joten sekin oli jo tosiaan hurjaa pelkästään lentäminen. En ollut sen neljän tunnin odottamisen aikana syönyt juuri mitään, joten joko se vaikutti tai sitten minulla on vaan herkkä vatsa, koska pikkuisen huono olo tuli siinä lentäessä.
Kun olimme neljän kilsan korkeudessa, oli aika hypätä. Se oli helppo homma, koska minulla ei paljon ajatusaikaa olut, kun hyppymestari joka oli kiinnitetty minuun, hoiti sen homman. Minä vain roikuin perässä tai siis edessä. Hän veti takaperinvoltin hypätessämme ja sitten asetti meidät siten että olimme maha alaspäin. Näin kuvaajan, joka hyppäsi hetki ennen meitä. Hän tuli niin lähelle, että otti minun käsistä kiinni hetkeksi, aivan kuin niissä muodostelma hypyissä mitä televisiosta on nähty. Siinä sitten kiidettiin melkein 200km/h alaspäin reilu 40 sekuntia. Sen jälkeen hyppymestari avasi varjon ja sen jälkeen liitelimme Helsingin yllä. Sain itse ohjata varjoa, pienellä avustuksella tosin, kun en jaksanut vetää ihan loppuun asti narua, josta varjoa ohjattiin.
Laskeuduimme sitten sulavasti pepuillemme Arabian rantaan. Huh huh, se oli kyllä ihana reissu. Mulla meni pari päivää, että selvisin hypystä, ”pienen” adrenaliini-piikin siinä sain. Että sellaista…Oli kyllä aivan mahtava kokemus!

Tämän hypyn mahdollisti www.skyxperience.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti